Det blev en fullsatt lokal på Scandic Lugnet som fick lyssna till Jimmy Birklin, Svenska Skidspelens VD som summerade vinterns världscuptävlingar i Falun. Positivt rakt igenom såväl sportsligt som ekonomiskt.

Eva-Lena Frick, Vasaloppets VD summerade ”vintervecka” som i år samlade över 66.000 personer! ”Natt-Vasan” var årets bejublade nyhet, vidare fick vi information om alla deras sommar-aktiviteter på såväl cykel som löpning.

Vårt nya stjärnskott Anna Dyvik fick presentera sig och gjorde det med bravur! Intervjun lockade till många skratt och här har vi med all säkerhet en av de största stjärnorna i ett framtida VM i Falun. Landslagstränaren för våra damer, Johan Granath var också på plats och fick berätta om varför tjejerna lyckats så bra denna säsongen samt om satsningen mot nästa års vinter-OS i Sydkorea.

Carl Johan Ingeström berättade om arbetet fram till en ny skid-VM ansökan samt Faluns kommundirektör Dan Nygren om tidsplanen och den politiska processen fram till ett beslut. Beslut kommer att tas till hösten av våra politiker i Falun. Sedan får vi hålla tummarna att Norge och Trondheim får VM:et 2023 då vi har en intern turordning bland de nordiska länderna, och de ligger ”före oss i kön”…

Beyond Skiings koordinator Janne Svedin avslutade morgonen med att berätta om årets kommande arrangemang och träffar för nätverket.

Vi tackar Scandic för gästfriheten och god fika.

Johan Granath1 Anna Dyvik3Jimmy Birklin & Eva-Lena Frick CJ & Dan Nygren